87 دقیقه
1402
ایران |
دبیرستان البرز که در سال ۱۲۵۲ به عنوان یک نهاد تبشیری آمریکایی، کارش را با یک دبستان شش کلاسه در تهران شروع کرده بود، در سال ۱۳۰۴ تبدیل به کالج آمریکایی تهران شد.
دکتر ساموئل جردن رئیس کالج آمریکایی، بعد از قطع رابطه ی سیاسی رضا شاه با آمریکا بر خلاف میلش از ایران رفت و کالج آمریکایی تهران تبدیل به دبیرستان البرز شد.
زیر نگاه تیزبین دکتر مجتهدی، دبیرستان البرز موفق ترین فارغ التحصیلانش را روانه ی معتبرترین دانشگاههای ایران و دنیا کرد.
به دلیل اعتبار علمی البرز، بعضی از این دانشگاه ها، حتی بدون آزمون ورودی، فارغ التحصیلان البرز را می پذیرفتند.
حالا این البرزی ها، سالهاست که کارآفرینان بزرگ، مهندسین و پزشکان صاحب نام و دانشمندانی شناخته شده در مراکز پژوهشی دنیا هستند. خیلی از آنها در دانشگاه های معتبر آمریکا و اروپا استاد هستند.
دانشمندانی چون دکتر فیروز پرتوی، دکتر کامران وفا و دکتر مهدی ضرغامی، مهندس حسین امانت، معمار برجسته ی ایرانی و متفکران بسیاری در رشته های علوم انسانی، از دانش آموختگان البرز هستند.
دکتر مجتهدی که به آبادی ایران به دست ایرانی باور جدی داشت، نه تنها برای ۳۷ سال مدیر موفق دبیرستان البرز بود، بلکه با تاسیس دانشگاه صنعتی آریامهر، شریف امروز، نقش بنیادی تری را در آموزش و پرورش مدرن ایران ایفا کرد.
مستند " البرز که می رفتیم"، به چگونگی تغییرات و پیشرفت این نهاد آموزشی طی بیش از سه دهه و تاب آوری آن در شرایط بحرانی تاریخ ایران، یعنی در دوره ی جنگ جهانی دوم، کودتای منجر به برکناری دکتر مصدق و سالهای منتهی به انقلاب ۱۹۷۹ می پردازد.
این فیلم، داستان دگرگونی های این نهاد آموزشی را با شوخ طبعی و از زبان محصلان، معلمان و خود دکتر مجتهدی بازگویی می کند.
در انتخاب از بین فارغ التحصیل البرز تلاش کارگردان براین بوده است، صدای کسانی باشد که مجتهدی را بی تعصب و با دیدن نقاط ضعف و قدرتش آزادانه و فارغ از قید و بند سانسور، توصیف می کنند.
تهیه کننده:
مریم سپهری، پیمان فتوت احمدی
کارگردان:
مریم سپهری
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید!